Ana içeriğe atla

E-Ticaret platformlarında yaşanan haksız rekabet


 Bildiğiniz üzere e-ticaret Türkiyede n11 ile başladı, hepsiburada ve trendyol ile devam etti.. buradaki e-ticaret kavramından kastım bizler gibi satıcıların satmasını kast ediyorum elbette morhipo gibi siteler vardı. hepsi kendilerine satış yapıyordu.


Şimdi geldik haksız rekabete, haksız rekabet gözlemlerim önce hepsiburada ile başladı, satıcı kayırma işlemleri 2 sene kadar sürdü sonrasında tek komisyon oranı sistemine geçerek çözmeye çalıştılar ama halen devam ediyorlar farklı şekillerle.


Trendyol adam kayırma konusunda piyasanın altını üstüne çevirdi, %1 ile ürün sattırıyorlar, muhatap bulmanız mümkün değil havalı insanlar sanki dünyaları yarattılar, hiç tavsiye etmiyorum trendyolu gerek vade süreleri gerek muhatap bulamamak ki biz ayda 10k nın üzerinde ciro yaptığımız zamanlar oldu agresif kampanya yapma gücümüzü kullandığımız zamanlar oldu, maalesef bence fazla sürmez-sürmeyecek.


Eptt avm de bir dönem satış yapmaya çalıştık 40-50 ütün sattık kısa zamanda ama muhataplar çok sık değişti emailler gitmedi ötesinede geçemedik kapattık.

 Gittigidiyor vadesi komisyonu muhatap bulma konusunu denemedik ama bu ikisi tek başına itici bizler için, Amazonda aynı şekilde vade süresi çok uzun kargo sistemi manuel takip gerekiyor zor.

Muhatap bulma konusunda n11 ileri derecede mükemmeldir. Tavsiyem diğerleri ile vakit kaybetmeyiniz.

Yorumlar